ZAJECAR-IIIR-kod-RavaniceЗајечарски вероучитељи су периоду од 22. априла до 26. маја 2007. год. извели излете до манастира за ученика основних и ученика средњих школа, и то:

– 1. и 2. разред ОШ: Манастир Суводол, манастир Света Тројица, црква Рођења Пресвете Богородице у Доњој Каменици и црква Св. Ђорђа у Књажевцу (28. и 29. априла);

– 3. разред ОШ: Манастири Манасија, Раваница и Света Петка, Параћин (13. маја);

– 4. разред ОШ: Манастири Ђунис, Св. Роман и Липовац, Сокобања (22. априла);

– 5. разред ОШ: Манастири Темска, Суково и Поганово, Пирот (26. маја);

– 6. разред ОШ и ОШ »Вук Караџић« Велики Извор: Манастири Лешје, Каленић, Наупаре и црква Лазарица, Крушевац (19. и 20. маја);

– Средње школе Зајечара (21. априла и 21. маја) и Бољевца (20. маја): Манастири Љубостиња, Студеница, Жича, Краљево.

Од провизије од ових излета Црквена општина Зајечар је набавила видео пројектор са великим екраном.

Зајечарски вероучитељи су организовали два предавања у сали Музичке школе у Зајечару на којима су узели учешћа ученици веронауке средњих школа:

Књижевник Мирјана Булатовић одржала је 31. маја предавање на тему наркоманије: «Ђаво у праху – исповести наркомана» и Академик проф. Др. Владета Јеротић одржао је 14. јуна предавање на тему «Можемо ли се преображавати».

За школску славу ОШ «Љ.Р. Нада» у Зајечару вероучитељ Горан Мијовић је направио у сарадњи са РТВ Зајечар кратак документарни филм о Светом Василију Острошком.

Борски вероучитељи Нина Михаела Ћирић, Немања Тобић, Жељко Станковић и Лела Скробоња извели су следеће излете за основце и ЕТШ: 26. маја до Ниша и манастира Св. Тројице и Темске, 2. јуна до манастира Букова и Вратне, 9. јуна до Београда, храма Св. Саве, цркву Св. Петке, манастир Ваведење и Лешје.

Никола Чолић је са ученицима Техничке школе ишао 2. јуна до манастира Ђуниса, Св. Романа, Лешја и Св. Петке, а са ученицима Гимназије 16. јуна до манастира Манасије, Лешја и Св. Петке.

Бољевачки вероучитељ протојереј Душан Ћирић за ученике веронауке 5. и 6. разреда ОШ «Ђорђе Симеоновић» у Подгорцу извео је излет до манастира Раванице, Покајнице, Копорина, Лешје и Св. Петке.

Сокобањски вероучитељи су за ученике ОШ «Митрополит Михаило» 7. и 8. октобра организовали излет до манастира Св. Стефана у Липовцу код Алексинца.

Књажевачки вероучитељи Саша Илијић, Оливера Лазаревић и Марија Андрејевић организовали су излете за ученике веронауке ОШ „Дубрава“ у Књажевцу, по следећем плану:

5. јун (I1, I2, I3): Манастир Суводол

6. јун (III1, III2, II3, III3, IV3): Сврљиг – Попшица – Липовац – Алексинац – Сокобања

7. јун (II1, II2, I4, II4, III4, IV4,V4, VI4): Света Тројица – Кална – Темска

8. јун (IV1, IV2, V1, V2): Света Тројица – Кална – Темска – Пирот – Поганово – Суково

9. јун (VI1, VI2, V3, VI3): Зајечар – Буково – Неготин – Вратна

ZAJECAR-LESJEВероучитељи протојереј Томислав Петковић и Марија Андрејевић водили су ученике веронауке ОШ „Д. Т. Каплар“ у Књажевцу на излет 2. јуна у манастире Јошаницу, Манасију и Раваницу.

Вероучитељ протонамесник Синиша Ђорђевић је своје ученике из ОШ „Вук Караџић“ у Књажевцу води на излет до манастира Ђунис, Св. Роман и до Крушевца.

Изведен је излет за ученике веронауке Књажевачке Гимназије и Техничке школе 26. маја на релацији: Света Тројица – Кална – Темска – Пирот – Поганово – Св. Никола (Планиница) – Суково – Пирот.

Кладовски вероучитељи су за ученике средње школе организовали 2. јуна излет до манастира Туман, Нимник, Покајнице, Копорина, Раванице и Св. Петке.

Неготинске катихете Весна Станковић и Урош Памучар су за ученике средњих школа организовали 2. маја излет до Зајечара и манастира Суводола и Св. Тројице.

Вероучитељица Ирена Јовић је ученике ОШ „Бранко Радичевић“ у Неготину водила на излет до манастира Букова.

BOR-izlet-do-Ravanice            ZAJECAR-Kalenic

Координатор за верску наставу
Епархије тимочке
Протојереј Игор Ивковић  

Similar Posts