Поводом прославе Светог Саве, у галерији Конака кнеза Тодорчета у Неготину, 26. јануара 2015. год. отворена је изложба фотографија под називом „Хиландар“ аутора Станка Костића. Изложби су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион, архимандрит Козма (Радовић) игуман манастира Буково, свештенство, као и бројни посетиоци.

У име Музеја „Крајина“ присутне је поздравио в.д. директора г. Ивица Трајковић. Представљајући изложбу и њеног аутора, посетиоцима се обратио в.д. директор Историјског архива Ма. Ненад Војиновић, који је истакао да је велика част што Историјски архив града Неготина својом подршком доприноси обележавању овог великог празника у интересу нашег српског народа.

О значају и историјату манастира Хиландара за васцели српски род говорио је протојерејставрофор Ранко Јовић. Ово културно вече употпуњено је наступом хора Саборног храма Свете Тројице из Неготина. Изложба ће бити отворена до 26. фебруара.

Након изложбе, владика Иларион је присуствовао генералној проби Светосавске академије, неготинских основних и средњих школа, у Дому културе „Стеван Мокрањац“.

Similar Posts