У понедељак 10. августа 2020. године навршило се шест година од хиротоније владике Илариона. Тим поводом, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, служена је света архијерејска Литургија. Преосвећеном Eпископу Илариону саслуживали су архимандрит Стефан, игуман манастира Зочиште, протојереји Игор Ивковић и Томислав Станковић и јереј Драган Блинџов.

Беседећи сабраном народу Епископ Иларион је рекао – Ми смо данас овде сабрани са страхом Божјим да узнесемо благодарност за онај тренутак пре шест година када ме је Господ удостојио епископског чина и када сам, по милости Божјој, уведен у трон епископа тимочких. Ово наше сабрање је једно скромно благодарење Господу за тај узвишени догађај, тренутак и чин. Сваки тренутак у животу који је вредан сећања подстиче нас на благодарност али нас и обавезује да наредне дане и године наших живота устројимо онако како је то Богу угодно.

Такође, владика тимочки је заблагодарио својим саслужитељима на молитвеној подршци, разумевању, стрпљењу и заједничком радовању током претходних година.