Kоло српских сестара из Неготина наградило је најуспешније литерарне ствараоце, учеснике конкурса „Трагом Светог Саве“

Поводом обележавања Дана Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља, Kоло српских сестара организовало је Литерални конкурс под називом „Трагом Светог Саве“ који је окупио бројне основце и средњошколце.

Желећи да на најлепши начин заокружи прославу Савиндана, која је сваке године окупљала велики број учесника на свечаној академији у овдашњем Дому културе, а која због епидемије вируса корона није могла да буде одржана, чланице ове милосрдне организације су наставиле традицију конкурсом, а основци и средњошколци најлепшим стиховима и прозом.

Прву награду освојили су Милош Балачикић из ОШ „Бранко Радичевић“ и Јована Уруковић из Неготинске гимназије, другу Ана Јовић из ОШ „Вера Радосављевић“, а трећу Марија Маринковић из ОШ „Вук Kараџић“.

Kоло српских сестара их је наградило књигама, а Црквена општина Неготин светосавским пакетићима.

Сваке године за Светог Саву Kоло српских сестара из Неготина расписује литерарни конкурс везан за Савиндан и награђује књигама најбоље радове. Претходних година су ученици награђивани на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у оквиру Светосавске академије. Због епидемиолошке ситуације, ове године нису дозвољена велика окупљања, па тако ни Светосавска академија. Због тога су ученици примили награду испред иконе Светог Саве у храму Свете Тројице у Неготину, истакла је Весна Станковић, председница неготинског Kола српских сестара.

НГ Портал