*аудио снимак након предавања
PLAKAT 20151119 smanjeni

5794_zoran-milivojevic-07_if
Фото: zena.blic.rs

Зоран Миливојевић, др мед., психотерапеут је с дугогодишњом праксом у индивидуалној, партнерској и групној терапији. Први је у Источној Европи стекао највиши степен интернационалног супервизора и едукатора Међународног удружења за трансакциону анализу (ITTA), као и Европске асоцијације за трансакциону анализу (ETTA). Председник је савеза друштава психотерапеута Србије, стручни директор Психополис института, Нови Сад, председник је ТА центра, Асоцијације трансакционих аналитичара Србије, предавач на International Transactional Analysis academy.

Аутор је неколико изванредних уџбеника и књига од којих се издвајају књиге Емоције – Психотерапија и разумевање емоција (Психополис, 2007), Формуле љубави – Како не упропастити сопствени живот тражећи праву љубав (Психополис, 2008) и Игре које играју наркомани – Трансакциона анализа проблематичног узимања дрога (Психополис, 2007). Заједно са неколико словеначких колега је објавио веома практичан и богато илустрован приручник Мала књига за велике родитеље (Младински дом Japine, 2004; Психополис, 2007) велики словеначки хит о васпитању деце у коме је представљен Миливојевићев „мерцедес модел“ који родитељима и васпитачима помаже да пронађу баланс у васпитању деце. У књизи Уловити љубав (Псохополис, 2011) сабране су запажене колумне које аутор већ три године објављује у дневном листу Политика, а у књизи Психологика свакодневног живота (Психополис, 2014) су колумне из Политике до октобра 2014.

На словеначком језику, осим Male knjige za velike starse, објављење су и књиге Emocije – Razumevanje custev v psihoterapiji (Psihopolis, 2008), Formule ljubezni (Mladinska knjiga, Ljubljana 2009) и Ulovimo ljebezen (Mladinska knjiga,  2009), а исте књиге имају своја издања у Хрватској: Формуле љубави (Мозаик књига, 2009), Емоције (Мозаик књига, 2010), Мала књига за велике родитеље (Знање, Загреб, 2009), и Уловити љубав (Мозаик књига, 2012).

На основу Миливојевићеве оригиналне и јединствене теорије емоција објављење у његовој истоименој књизи, Институт за криминологију у Љубљани објавио је приручник Знање о емоцијама за мање насиља у школама (уредник др Митја Муршић, Љубљана 2011). Уз подршку Министарства за школство и спорт, приручник је дистрибуиран у свим школама у Словенији.

Оригиналност ауторове мисли уврстила га је у групу водећих светских ауторитета за психологију љубави окупљених око пројекта Леа Борхманса The World Book of Love који је резултирао објављивањем Светске књиге о љубави (Психополис, 2014).

Коаутор је уџбенику Психијатрија др Душана Кецмановића (1989), као и у књигама проф. др Љубомира Ерића: Психологија (Психополис, 2014), Сексуалне дисфункције и Психодинамика психотерапије. Међународни је предавач који је имао предавања, радионице или на други начин презентирао на бројним међународним конгресима, семинарима и симпозијумима углавном у европским земљама али и у Сједињеним Америчким Државама, Русији, Канади, Аустралији и Јужној Африци. Био је пленарни предавач на Првом евроазијском конгресу у Москви 2013. као и на Седмом светском конгресу у Дурбану, Јужна Африка 2014. године. Ради у приватној пракси. Живи и ради у Новом Саду и Љубљани.

 

Similar Posts