Верници Неготина дочекали су 15. новембра 2015. године Његово Преосвештенство Епископа тимочког г. Илариона који је у Саборном храму Свете Тројице началствовао светим евхаристијским сабрањем уз саслужење свештеника овога храма. На Литургији је појао хор Саборног храма под диригентском управом проф. Светлане Кравченко. Сабраним верницима владика Иларион је беседио о значају сабирања у нашим светим храмовима на литургијама и причешћивања Телом и Крвљу Господњом. Нарочито је важно да родитељи доводе своју децу на Свето Причешће и тако им омогуће да спознају суштину нашег хришћанског живота а то је живот у Богу и по његовим светим заповестима- рекао је владика Иларион.

Након Литургије владика Иларион је са старешином Саборног храма протојерејем Миланом Радовићем обишао један од парохијских домова који је недавно реновиран и на њему је урађена нова кровна конструкција, озидани димњаци, постављен нови цреп и олуци. Потребна финанасијска средства обезбедила је Црквена Општина Неготин, а део средстава издвојен је и за радове на уређењу горионика за свеће у порти цркве Рођења Пресвете Богородице.

Након тога је Преосвећени владика Иларион у Саборном храму свете Тројице са свештеницима крстио дете Вељка, сина ђакона Николе Трифуновића и његове супруге Валентине.

Similar Posts