Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је 23. јула 2017. године свету архијерејску литургију у храму  Светог Архангелу Михаилу у Малој Врбици код Кладова. Саслуживало је свештенство архијерејског намесништва кладовског.

Епископа је дочекало свештенство, председник општине Кладово г. Радисав Чучулановић са сарадницима  и верни народ Мале Врбице, Кладова  и околине. Великим залагањем надлежног пароха протонамесника Самоила Шергића и његових парохијана урађен је нови иконостас и фрескописање храма. Епископ Иларион је обавио чин освећења нових живописаних икона.

У својој беседи владика је захвалио свим приложницима за обнову и украшавање цркве, а посебно је похвалио надлежног пароха оца Самоила и његов неуморни рад и труд на обнови цркава у повереним му парохијама, затим Црквени Одбор и Месну заједницу у Малој Врбици. Владика је нагласио да је најважније стицање духовног блага на небу, које задобијамао живећи богоугодан живот и учествујући у обнови цркава и манастира. Такав човек има благослов Божији и другачије живи и размишља, а на корист Цркве и свога спасења.

Приликом свечаности приређене у месном Дому Културе, владика је доделио архијерејске захвалнице Општини Кладово, Црквеној Општини и Месној заједници Мала Врбица.

Similar Posts