Изложба фотографија и личних предмета из заоставштине Патријарха Павла под називом „Сведочим само…“ отворена је 30. јуна 2015.год. у 19 : 00  часова у Галерији Музеја рударства и металургије у Бору.

Галерије је била претесна за све који су желели да присуствују овом несвакидашњем догађају. Присутне је поздравила директорка музеја г. Сузана Мијић, која је захвалила Његовом Преосвештенству Епископу тимочком Господину Илариону на доласку, да са боранима подели радост овог духовног и уметничког сабрања и својом Архипастирском поуком отвори саму изложбу. По њеним речима ово је најлепша и најпосећенија изложба која је икада отворена у овој Галерији.

После обраћања директорке Сузане, која је присутне подсетила на трновит и крстоносни животни пут Његове Светости Патријарха српског Господина Павла, присутнима се поучном беседом обратио Епископ Иларион, захваливши се госпођи Сузани Мијић и радницима Музеја на свему што је учињено око организације и поставке ове изложбе. Епископ Иларион је, такође похвалио боране због љубави коју су показали према блаженопочившем Патријарху Павлу и његовој заоставштини, као и због благочешћа и љубави коју неприкидно показују према својој Православној Цркви. Владика је, такође, рекао да је Патријарх Павле величином своје личности, како за живота, тако и по упокојењу био и остао поштован чак и од оних људи који нису активни и ревносни чланови Цркве. Тиме је дао и нама пример и путоказ како треба сведочити Господа Христа и  Христово Јеванђеље.

Потом је владика Иларион свечано отворио изложбу.

Због великог интересовања борана, Епископ Иларион је обећао да ће изложба у нашем граду боравити што је дуже могуће.

Преузето: Храм Св. Георгија – Бор

Similar Posts