Празничном вечерњом службом у цркви Светих апостола Петра и Павла у Мајданпеку отпочело је прослављање храмовне и градске славе – Петровдана. Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион предводио је свечано сабрање уз саслужење архимандрита Козме, намесника борско-поречког протојереја Саше Степановића, протонамесника Мирољуба Павловића и Владе Вуковића, намесника неготинског Марјана Керчуља, јереја Славише Видовића и Николе Нешића и архиђакона Илије. Након вечерње службе уследила је литија кроз мајданпечке улице.

На сам дан славе, у понедељак 12. јула 2021. године, Преосвећеном Епископу тимочком господину Илариону на архијерејској Литургији саслуживали су архимандрит Козма, протојереј Саша Степановића, протонамесник Влада Вуковић, јереј Марко Радосављевић, архиђакон Илија и секретар ЕУО Епархије тимочке ђакон Урош Памучар. Појали су чланови хора зајечарског Саборног храма.

У празничној беседи владика Иларион је истакао – За нас у Цркви је највећа благодат, радост и утеха, да иако смо овде на земљи пролазни, иако се рађамо, старимо и умиремо, ми овде на земљи већ живимо ван времена, већ живимо насупрот стихијама овог света тако што се поново рађамо сваке године благодаћу Господњом у Духу, зато што већ овде живимо делом у вечности, осећајући вечност и осећајући радост Царства небеског.

По завршетку Литургије владика је преломио славски колач са овогодишњим колачаром Слободаном Марилом који је део колача предао Драгомиру Петровићу, који ће бити колачар наредне године. Епископ је затим поделио своје Архипастирске похвалнице др Марку Радуловићу, Ивану Дамњановићу са породицом, Методију Јовановићу, Радовану Тизмонару, Горану Пантићу, Зорану Стефановићу, Живкици Бранкован, Душку и Драгољубу Телесковићу и постхумно Ивану Голубовићу.