Дана 15. августа 2006. године у сали Црквене општине у Зајечару одржан је епархијски састанак вероучитеља. Присуствовало је 39 вероучитеља од њих 50.

На састанку је епархијски координатор за верску наставу протојереј Игор Ивковић поднео извештај о остваривању верске наставе у тимочкој епархији и раду канцеларије за веронауку у школској 2005/06. години. Вероучитељи су обавештени и о тродневном семинару вероучитеља Србије у манастиру Соко код Љубовије одржаном од 2- 4. јула на коме су са координатором учествовали још један катихета за средње школе – Драган Блинџов из Зајечара – и два вероучитеља за основне школе – Немања Тобић из Бора и Зоран Милићевић из Зајечара. На семинару је наш промотивни ТВ-спот веронауке у продукцији радио-телевизије Зајечар оцењен као најбоља епархијска презентација.

На другом делу састанка дубље је разрађен Подсетник за остваривање верске наставе са законским прописима за нову школску 2006/07. годину, који су добили сви вероучитељи. На крају су уручена решења о именовању вероучитеља за школе на подручју тимочке епархије.

 

 

 

Протојереј Игор Ивковић

Similar Posts