pomoch_poplave_02   pomoch_poplave_01

Током протеклог викенда у просторије Црквене општине Зајечар стигла је хуманитарна помоћ из Архиепископије београдско-карловачке, намењена становништву Зајечара пострадалом у недавним поплавама. У седишту Тимочке епархије пристигла помоћ је дочекана са великом радошћу и захвалношћу. Верни народ Архиепископије београдско-карловачке, уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, успео је да у року од недељу дана сакупи помоћ која се састоји од две тоне хране и санитарних средстава, велике количине гардеробе и помоћи у новцу од 372.500 динара.

Помоћ је свештенству Црквене општине Зајечар предао јереј Владимир Марковић, секретар верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, који је том приликом изразио задовољство што се верни народ одазвао на позив Цркве и свако према својим могућностима у време Часног поста показао хришћанску љубав према онима који су у невољи.

– Ово је само део помоћи коју смо допремили у Зајечар и коју смо успели да сакупимо у кратком року – рекао је отац Владимир. – Настављамо са прикупљањем помоћи, тако да ћемо у Зајечар доћи још једном и донети помоћ.

Црквена општина Зајечар је одмах, након што је у поплавама пострадало око 1.000 кућа у овом граду, покренула акцију сакупљања помоћи. Акција се реализује у сарадњи са зајечарским Црвеним крстом. До сада је прикупљено 487.959 динара и већа количина одеће, постељине, хране и санитарних средстава. Првих 60 пакета хране подељени су прошле недеље најугроженијим домаћинствима у насељу на Изворском путу. Подела помоћи биће настављена и наредних дана.

С обзиром да се штета настала у поплавама мери милионским сумама, да су многа домаћинства у року од пола сата остала без свега што су стицала годинама и да један број људи више никада неће моћи да се врати у своје домове, то је свака помоћ више него добродошла. Прикупљена новчана средства биће употребљена за куповину најнеопходнијих уређаја и намештаја. Новчану помоћ можете уплатити на жиро-рачун Црквене општине Зајечар број 160-131997-39BancaIntesa са назнаком: помоћ за поплављене.

Овом приликом, Црквена општина Зајечар у име поплављене браће, сестара и деце изражава захвалност свима који су се одазвали апелу за помоћ.

 

Инфо служба ЦО Зајечар

 

Similar Posts