Светом Литургијом коју су служили свештеници Дејан Миливојевић и Ристибор Стевић, у присуству представника локалне самоуправе на челу са председником Општине Бољевац др Небојшом Марјановићем и многобројног верног народа, у Бољевцу је молитвено прослављен Св. пророк Илија – слава саборног храма и Општине.

За ту прилику певница храма звучала је посебно свечано јер је, поред добро увежбаног редовног састава, била богатија за чланице византијске певачке групе „Св. Харалампије“ и етно групе „Ђурђевак“ из Бора, које су се под вођством Тамаре Глишић након свете Литургије представиле Бољевчанима веома упечатљивим наступом у славу празника.

Након ломљења славских колача за које су ове године испред храма и Општине били задужени колачари Драган Драгутиновић и Синиша Младеновић, старешина храма о. Ристибор Стевић честитао је присутном народу и представницима општине Бољевац славу уз жељу да је увек прослављају литургијским сабрањем у свом светом храму у што већем броју јер и Црква и Општина функционишу само ако у њима има народа који живи и ради искључиво онако како је Богу угодно.

Одмах по освећењу славских колача и кољива одређени су колачари за идућу годину – у име храма Св. пророка Илије то ће бити Дејан Марковић, а у име Општине Бољевац Ђорђе Радовановић.

По завршетку богослужења и поменутог концерта у порти храма уследила је трпеза љубави коју су овогодишњи колачари великодушно припремили за све присутне.

Текст: Милош Симовић
Фотографије: Иван Вринић

Similar Posts