Припремајући се за радост највећег хришћанског празника, Васкрсења Господњег, у Бољевцу је 9. априла 2015. г. одржана „Васкршња чаролија“, на којој су уметност шарања васкршњих јаја, показали ученици основних школа и малишани предшколског узраста. Уз различите технике фарбања, највећи изазов је био како обојити велико васкршње јаје, изложено испред Културно образовног центра Бољевца. Припремљен је и културни програм, који су извели основци, чланови КУД-а „Илинско врело“.

Планирано је да ова дечија манифестација постане традиционална и да сваке године окупља све већи број заинтересованих учесника. Неки малишани су пожелели следеће године још веће васкршње јаје, које ће своје шаре добити зајдничким трудом многих малишана.

Овај изузетан дечији програм вероучитељ Зоран Милетић, реализовао је уз помоћ и благослов бољевачких свештеника, протонамесника Младена Јовановића и Ристибора Стевића, сарадњом са школским установама, Туристичком организацијом и Културно-образовним центром у Бољевцу.

Ученици веронауке  из Бољевца активно учествују у црквеном животу, редовно посећујући богослужења у храму светог пророка Илије, па су тако присуствовали светој Литургији на празнике, Врбицу и Цвети, када су приступили светом Причешћу. На Цвети су ученици виших разреда Основних школа приредили пригодан рецитаторски програм.

Врбица

Цвети

 

 

Similar Posts