Празник првог српског архиепископа и оца наше српске Цркве, светог Саве, и ове године је нарочито свечано и радосно прослављен у храму св. оца Николаја у селу Видровцу. Мештани овог честитог и побожног села од раних јутарњих часова сабирали су се на Свету Литургију. Посебна духовна радост евхаристијског славља употпуњена је светим причешћем којем је приступило приближно тридесеторо деце.

Након заамвоне молитве пререзан је славски колач са овогодишњим домаћином славе господином Младеном Милошевићем уз учешће свих окупљених верника. После завршетка Свете Литургије у храму је уприличен пригодни рецитал који су извела деца из ОШ „Бранко Радичевић у Видровцу. Свим учесницима додељени су потом пригодни светосавски пакетићи, који су и ове године обрадовали малишане залагањем црквеног одбора ЦО Видровац и добровољним прилозима мештана села.

Обред сечења славског колача обављен је и у сеоској основној школи након чега је уследила лепо организована и садржајно богата школска приредба.

Љубав према својој Цркви и њеном утемељивачу Светом Сави, благочестиви мештани ово села показали су и ове године, прославивши овај празник у духу мира, слоге и хришћанске љубави.

јереј Марко Пајчин

Similar Posts