Прослава црквене славе у грљанском храму Свете Тројице окупила је на овај велики празник многобројне вернике из Грљана и Зајечара, на светој литургији коју је служио надлежни парох, јереј Златко Здравковић. Након литијског опхода око храма обављено је резање славског колача са домаћином славе г. Светланом Станојевић. Уследио је богат културно – уметнички програм у којем су учествовали иворна група „Јелек“, извођачки ансамбли различитог узраста ЦТУ „Корени“ из Зајечара, солиста на дувачким инструментима Милан Дуцић, ученици грљанске основне школе  и др.

Старешина храма отац Златко захвалио је у беседи за несебичну помоћ у организовању храмовне славе председнику МЗ Грљан, директору и наставницима Основне Школе, представницима удружења пчелара, ловаца и голубара, као и бројним приложницима за обнову храма, међу којима је и г. Перислав Дуцић, председник ЦТУ „Корени“, који је организовао данашњи културно – уметнички програм.

Поводом црквене славе у порти је приређена свечана славска трпеза за бројне госте, вернике и пријатеље који помажу обнову овог храма.

Similar Posts