На празник Силаска Св. Духа на апостоле 19. јуна 2016. године у гробљанском храму посвећеном данашњем празнику, прослављена је храмовна слава, заветина села  Михајловца и десетогодишњица од освећења поменутог храма на гробљу. Данашње славље почело је евхаристијским сабрањем па трократним опходом око храма. Пререзан је славски колач који је ове године припремила протиница г. Славица Јокић са својом породицом. Залог славског колача за наредну годину, преузео је благајник Црквене Општине михајловачке г. Горан Прнић са својом породицом.

Старешина храма протојереј-ставрофор Ђорђо Јокић обратио се парохијанима са пригодном беседом и честитао храмовну славу као и јубилеј тј. десетогодишњицу како је храм освештан од стране тадашњег Епископа тимочког Господина Јустина и предат парохијанима села Михајловца за њихове верске потребе.

Од храма Силаска Св. Духа на апостоле настављена је литија кроз село до записа. Код старог храма Св. Арх. Михаила уприличен је пригодан културно-уметнички програм деце ОШ ,,Павле Илић Вељко“ који је припремила г. Маријана Негуцић са њеним супругом Новицом.

Данашња прослава је завршена славским послужењем и народним весељем у порти храма Св. Арх. Михаила.