У четвртак, 16. новембра 2023. године, на празник Преноса моштију Светог великомученика Георгија, литургијским сабрањем у борској цркви прослављена је слава Града Бора – Ђурђиц. Његовом Преосвештенству Епископу тимочком господину Илариону саслуживали су борски свештенослужитељи, протојереј Мирољуб Павловић из Грабовице и ђакон Урош Памучар, док је на литургијске прозбе одговарао ђакон и вероучитељ Душан Стојменовић са својим ђацима.

Након свете Литургије владика Иларион уручио је Орден Св. краља Милутина г. Владимиру Валабану, а гђама Невенки Антонијевић и Хаџи Мири Миловић Орден Св. царице Милице – Преподобне Евгеније. Архијерејску похвалницу добио је г. Далибор Цањевић. По уручењу ордења и похвалница истакнутим појединцима, Епископ тимочки пожелео је грађанима Бора молитвену помоћ и заштиту Св. Георгија као и усмеравање верних на оно што је вечно и спасоносно. Указујући на примере похваљених дародаваца, владика је подсетио да рука која даје увек више прима, те да у отворену руку Господ ставља оно што је вечно. „Важније је да имамо веру у Бога него добра која нам Он може дати“, закључио је Преосвећени Епископ.

Његово Преосвештенство је, потом, у Градској управи благословио и преломио славски колач са замеником градоначелника Града Бора г. Микијем Јаношевићем.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts