У славу и част угодника Божијег, старозаветног пророка Светог Илије, заштитника цркве бољевачке и града Бољевца, пароси бољевачки су овај благи дан започели светом Литургијом. Након богослужења, извршена је свечана литија око храма, који ће ускоро бити одевен у ново рухо у виду нове фасаде. Након литије преломљен је славски колач који је припремила породица Зорана Јовановића из Бољевца.

Старешина храма, протонамесник Ристибор Стевић, обратио се многобројном верном народу и руководству општинске власти пригодном беседом, подсетио на живот и дело Светог Илије, његове чудотворне моћи и благодат коју излива на оне који га са вером призивају и за помоћ умољавају.

У црквеној порти припремљено је свечано послужење за верни народ. Колач за следећу годину је преузео господин Часлав Усковић из Бољевца са својом породицом.

Празнично расположење настављено је у просторијама Општине Бољевац где је преломљен славски колач који је припремио овогодишњи колачар господин Илија Војинић из Бољевца. Обавеза колачара за следећу годину припала је г-дину Жанку Видаковићу из Савинца.

Старешина храма

протонамесник Ристибор Стевић

Similar Posts