Због централне прославе славе Војске Србије – Светог деспота Стефана, која се први пут прославља у београдском храму Св. Марка, слава војне капеле у касарни „Никола Пашић“ у Зајечару, која је посвећена Светом деспоту Стефану, прослављена је у понедељак 31. јула 2023. године. Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију уз саслужење протосинђела Захарије (Митића), протонамесника Марјана Керчуља и Марка Пајчина, војних свештеника капетана Ивана Ганића и потпоручника Срђана Василијевића и ђакона Душана Стојменовића. Светој служби молитвено су присуствовали командант Треће бригаде копнене војске пуковник Драган Антић и други високи официри и команданти Треће бригаде.

Честитајући славу касарне, владика тимочки је пожелео христољубивој војсци небеску заштиту од свих непријатеља људских и искушења која нечастиви шаље, али и да им Господ буде водич кроз живот, да им буде покровитељ, просветитељ и помоћник у разликовању истине од лажи.

Домаћин славе био је командант 31. пешадијског батаљона потпуковник Владица Станковић. У току славског ручка домаћини су Епископу Илариону и пуковнику Антићу уручили пригодне поклоне.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts