У Саборном храму Свете Тројице у Неготину, у четвртак 24. марта 2016. године, први пут је служен Акатист светом Нектарију Егинском чудотворцу, а потом је обављено миросање верних уљем из кандила са моштију светог Нектарија. Након молитве за здравље светом Егинском исцелитељу, у препуној сали Црквене општине одржано је предавање на актуелене теме црквеног живота, замишљено као веронаука за одрасле, са питањима учесника, на која су одговарали свештеници овога храма.

Уводно предавање одржао је старешина храма протојереј Милан Радовић, који је истакао потребу активнијег учествовања верника у животу Цркве и неопходност правилне едукације парохијана за многа питања нашег верског живота. Незаобилазна тема била је време Великог поста и његов значај, о чему је отац Милан подробно говорио, као и неопходности редовног доласка на богослужења, поготово у ово време када смо суочени са бројним искушењима.

Уочено је велико интересовање наших парохијана за оваквим заједничким разговорима, који учвршћују црквену заједницу, где се може много научити и разјаснити различите недоумице везане за црквени и верски живот сваког појединца – рекао је старешина храма.

Акатист светом Нектарију и веронаука одржаваће се сваког четвртка после вечерње службе.

Similar Posts