У школској 2014/2015. години у Економско-трговинској школи у Бору, на иницијативу вероучитеља Бојана Стојановића, установљено је обележавање крсне славе ученика сваке од група које похађају Верску наставу. Држећи да добре обичаје треба неговати, ученици првог, другог и трећег одељења II разредa ЕТШ са својим вероучитељем Дејаном Живковићем 5. новембра 2015. год. обележили су своју крсну славу – Св. апостола Јакова, првог Епископа јерусалимског.

Како и доликује правим колачарима, ученици су пре часова поранили у борски храм, где су, саборно са старешином храма, протојерејем Миленком Бајићем и својим вероучитељем, узнели молитве свом патрону. После резања славског колача, наши мали слављеници су у ходнику Економско-трговинске школе на одморима послуживали своје професоре.

Ваља поменути да су се ђаци сами организовали, међусобно поделивши задужења, направили славску икону, умесили колач, спремили кољиво те донели сокове како би достојно и као домаћини са онима који им знање предају обележили своју славу.

Вероучитељ Дејан Д. Живковић

Similar Posts