Овогодишња Туцијада, коју је организовала Црквена општина Неготин окупила је, на радост свештенства, велики број деце и родитеља.

Након Васкршње литургије која јој је присутвовао велики број Неготинаца у порти новог неготинског храма најмлађи су са нестрпљењем ишчекивали надметање у куцању васкршњим јајима.

У конкуренцији 89 учесника победу је однео четворогодишњи Немања Митровић који је на поклон добио мобилни телефон „Wико Y82“ дар чланова Црквеног одбора, као и поклон десерт за четири особе дар Винарије „Матаљ“.

Другу награду, у напетој борби куцања ускршним јајима, освојила је Наталија Јанићијевић која ће у наредна два месеца похађати основни програм школе Менталне аритметике, као и часове енглеског и немачког језика, дар школе „Малац Генијалац Соробан Неготин“.

У надметању у куцању ускршњим јајима трећу награду је понео Павле Стојковић, а на поклон је добио бежичне звучнике „Боx2“,  дар сервиса рачунара „Воодоо ПЦ Сторе“ као и десерт за четири особе дар Винарије „Фрунза Аглаја“.

„Нисам се надао том броју учесника, али се надамо да ћемо из године у годину бити све бољи и окупљати још већи број деце. Ако Бог да, планирамо да ће следеће године и локална самоуправа  бити укључена. Ми смо две године имали још једну такмичарску дисциплину – најлепше украшено јаје. Планирамо да следеће године наставимо, поред Туцијаде, и са реализацијом ове дисциплине, организовање изложбе најлепше украшених васкршњих јаја у Тодорчетовом конаку. Планирамо да то буде аукцијска изложба и да средства донирамо деци са специјалним потребама“, рекао је протонамесник Марјан Kерчуљ, архијерејски намесник неготински.

Текст и фотоградфије: НГ Портал

Similar Posts