На празник Светог Платона Бањалучког, у петак 5. маја 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету Литургију у манастиру Буково уз саслужење игумана Козме, архиђакона Илије и буковске сабраће.

Жалећи и изражавајући дубоку хришћанску забринутост због трагичних догађаја који су протеклих дана задесили нашу земљу, владика је рекао – С обзиром на то шта је сејано, каква духовна семена су сејана, каква хајка је дигнута на живог и васкрслог Бога, на Његово Јеванђеље, на хришћане у свету, на име Христово, на икону Христову, на крст часни, јасно је да бољи плодови тешко могу да се очекују у овоме свету.

Епископ је, такође, изразио саучешће свима онима који су у овим страшним догађајима остали без својих најближих, а молитве Господу узнео за опоравак рањених и улазак у радост Царства небеског упокојених.

Ми врло често не разумемо промисао Божју зато што смо се и сами удаљили од тежње да нам небеска отаџбина и живот који долази након овог буду апсолутни приоритет. Ако имамо као приоритет загробни живот у Царству небеском то не значи да треба да одбацујемо овај живот, да одбацујемо радост и љубав, да одбацујемо наше најближе, то не значи ништа осим да одбацујемо грех и оно што шкоди нашем спасењу, а  да Христа, задобијање Царства небеског и спасење ставимо на прво место, закључио је Преосвећени владика.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts