У недељу 26. новембра 2023. године, на празник Светог Јована Златоустог, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог Саве у Рудној Глави. Епископу су саслуживали протојереји Саша Степановић и Мирољуб Павловић, протонамесник Влада Вуковић, јереји Марко Радосављевић и Срђан Василијевић, и архиђакон Илија. Торжествено сабрање својим појањем додатно је улепшао чтец Дарко Ђорђевић.

Међу бројним верницима Литургији су присуствовали и председник МЗ Рудна Глава г. Станимир Балановић, директор Јавног грађевинског предузећа за земљиште и путеве г. Иван Николић и директор Националног парка „Ђердап“ г. Саша Јаношевић.

У празничној беседи владика Иларион је тумачио јеванђелску причу о милостивом Самарјанину истичући да нас она подсећа да пред хришћанима као највећа обавеза стоји не знање о вери и Христовом Јевнђељу већ испуњавање Божјих заповести из љубави према Христу и Његовој Истини. „Бог јесте љубав неизмерна али ми ту љубав треба да препознамо, да је усвојимо и да је пројављујемо једни према другима а најпре према Богу. Тада ће Бог умножавати благодат, силу, народ, добра дела и врлине“, закључио је Преосвећени Епископ.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts