У недељу, 3. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем у тзв. скинији, која се налази у порти цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару. Епископу су саслуживали зајечарски свештенослужитељи а на литургијске прозбе одговарао је црквени хор.

У беседи сабраном верном народу Епископ је говорио да иако постоје материјалне потребе код сваког човека, оно чему сваки хришћанин најпре треба да тежи јесте задобијање Царства небеског и милости Божје. Владика истиче како покајање удружено са вером, надом и љубављу према Богу, чини скуп који треба да буде наше главно оружје на путу спасења.

Владика је потом поздравио Индијце, хришћане из државе Панџаб, који похађају православна богослужења а који су дошли су у Зајечар „трбухом за крухом“, слично нашим људима који из ових крајева одлазе у иностранство. Верни народ Епархије тимочке је саветовао да се браћи у Христу нађу и буду им на помоћ као ближњима, налик на јеванђелске приче.

ГАЛЕРИЈА:

Similar Posts