У петак, 17. фебруара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је у зајечарском Саборном храму свету заупокојену Литургију на којој су узнесене молитве за упокојење верних слуга Божјих Зорана Ивковића и Радослава Илића. Епископу су саслуживали свештенослужитељи Епархије тимочке, а појали су црквени хор и појци за певницом.

По завршетку Литургије владика Иларион изразио је веру да су новопрествљени Зоран и Раде у наручју Божјем где им је даровано све за шта су се у овом животу трудили и чему су тежили, а њиховим породицама изразио саучешће и пожелео утеху од васкрслог Христа.

Његово Преосвештенство је затим служио опело блаженоуснулом Зорану Ивковићу на Старом зајечарском гробљу. Уз свештенослужитеље из Епархије тимочке и хор Саборног зајечарског храма, на опелу су појали и чланови Византијског хора „Мојсије Петровић“ из Београда, на челу са протопсалтом Николом Попмихајловим.

Над Зорановим одром владика је говорио о његовом благочестивом и радосном хришћанском животу који треба свима да служи за пример. Нека ти је драги брате Зоране вечан покој и да у Царству небеском певаш са анђелским хоровима, да се молиш Богу за све нас, да нам опростиш ако смо се на било који начин о тебе огрешили као људи који некада нисмо разумевали твоју љубав и неке твоје поступке. Моли се да нам Бог опрости што некада можда нисмо били ревносни као што си ти био, ако смо те ожалостили или ти нанели неправду. Нека ти је, драго и љубљено чедо, вечан покој у Царству небеском, рекао је Преосвећени владика.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts