У суботу 8. октобра 2016. године, Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви Васкрсења Господњег на Неготинском гробљу. Саслуживали су протојереј Милан Радовић старешина храма, протојереј Зоран Јовић и јереј Марко Пајчин. Појао је хор Саборног храма Свете Тројице.

Владика је у беседи поучио верни народ о непходности праћења знакова времена у којем живимо, јер у Нојево време нико се није обазирао на најаве о страшном потопу који ће задесити земљу, осим Ноја и његове породице, који су се помоћу Божијом спасили. У данашње време сведоци смо многих знакова, земљотреса, ратова, поплава и других појава, али све то већину људи не дотиче и настављају да живе овај живот не сећајући се Бога и не испуњавајући Његове заповести. Увек је потребно пратити шта се око нас дешава, трудити се, радити и стварати, али је најважније погледати унутар себе, да ли се ми мењамо и опраштамо брату своме, шта то чинимо за своје спасење, јер час смтрни изненада дође, а ми треба да будемо спремни. Многи леже у гробницама око ове капеле и ми смо дужни да се помолимо за све оне који су уснули у Господу, јер је овај дан Задушница посвећен саћању на њих – рекао је владика.

Молећи се Господу за све упокојене сроднике, пријатеље и оне за које нема ко да се помоли, владика је са свештеницима, након Литургије, служио помен у неготинској гробљанској капели.

Similar Posts