Ове године је прослава школске славе Светог Саве у нашој школи била достојанствена, свечана и разноврсна.

Имали смо част да је Eпископ тимочки г. Иларион био наш драги гост и да је он обавио чин ломљења славског колача. Владика је у својој беседи честитао празник свим наставницима, ученицима и сарадницима, пожелео добро здравље и успешан рад и поучио присутне о Светом Сави и о Светосављу као философији живота. Епископ је даривао нашу школу пригодним поклоном. Др Давор Јанковић, директор школе, се захвалио Епископу Илариону, узвратио даром који смо припремили за изузетног госта уз захвалност за успешну сарадњу коју Медицинска школа има са Епархијом тимочком. Наиме, наши ученици су имали запажено учешће, кроз јавне часове и волонтерство, на протеклим фестивалима хришћанске културе.

Директор школе се затим обратио свечаном скупу речима о Светом Сави, посебно истичући његову улогу на пољу просветитељства и медицине а након тога, по устаљеном добром обичају, поделио је књиге као захвалност колегама за посвећеност раду. У име колектива Медицинске школе, директор др Давор Јанковић је указао гостопримство цењеним гостима: директору Здравственог центра др Мирославу Стојановићу и осталим директорима и представницима јавних  и здравствених установа Града Зајечара.

Ученици наше школе имали су плодотворне и креативне активности. Ученици одељења ФА45 са својом разредном, др Горданом Јанковић, на свом примеру показали су шта значи бити добар домаћин. Припремили су пријем за друге ученике и наставнике у посебној учионици и били прва публика која је са пажњом послушала оно што су њихови вршњаци из Секције за подизање културне свести припремили поводом школске славе. Други наступ чланови Секције имали су пред својим наставницима и гостима, а након извођења поетске трилогије Немањићи били су награђени срдачним аплаузом. И овогодишњи програм припремиле су Александра Јовановић и Ленче Радосављевић у сарадњи са Предрагом Радосављевићем.

Узвишености прославе Савиндана ученици су допринели још двема активностима: обраћањем професорима у коме су навели своје успехе између две школске славе и организацијом изложбе ученичких ликовних радова у холу школе. Изложба је крајњи резултат учешћа у међушколском пројекту „О чистоти језика“.

У поподневним часовима чланови нашег колектива са директором присуствовали су Светосавској академији у зајечарском Позоришту.

Предраг Радосављевић, вероучитељ и професор филозофије

Извор: интернет презентација Медицинске школе у Зајечару

Similar Posts