Поводом Мајских свечаности у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину одржан је заједнички концерт дечјег црквеног хора Саборног храма Рођења Пресвете Богородице из Зајечара и дечјег хора Основне музичке школе из Неготина.

Гости из Зајечара под диригентском управом проф. Наташе Јовановић, пред публиком су извели композиције духовног садржаја Тебе појем и Свјатиј Боже, али и композиције на текстове светог владике Николаја, Александра Сарачевића и др… Хор постоји годину дана, пева једногласно, али уз велики рад активно учествује у црквеном животу и свим програмима културних и духовних свечаности у Зајечару.

Дечји хор Музичке школе из Неготина, којим диригује проф. Александра Ђукић наступао је са композицијама Мокрањца, Константина Бабића, Папоулиса, Ђиардинија, Кабиља, а извео је и традиционалну српску песму Заспо Јанко. Хор има бројне наступе, али и награде са такмичења.

Оба хора отпевала су Свјатиј Боже, у различитом извођењу, као и заједничку композицију Само љубав.

Дечјем хору из Зајечара, у чијој пратњи је био и ђакон Вук Јовановић, старешина хора, приређен је срдачан дочек, а у току дана обишли су културне и историјске знаменитости Неготина, као и Саборни храм Свете Тројице и Стару неготинску цркву Рођења Пресвете Богородице, где им је домаћин био протојереј Милан Радовић, старешина ових цркава.

Чланови хора из Неготина угостили су у својим домовима  своје вршњаке из Зајечара и тако употпунили целодневно дружење.

Similar Posts