20160911_092048На празник Усековања главе светога Јована Претече и Крститеља Господњег, у селу Татрасница  свету Литургију служио је протојереј Перица Божуновић. Село Татрасница је једно од најудаљенијих села у књажевачкој општини са најмање становника. На овај празник сви они који су се иселили из овога села дођу својој богомољи да се помоле,  иако је пут који води до села у много лошем стању.

На богослужење су организовано аутобусима пристигли верници  из Ниша, Зајечара, Бора  као и из Књажевца. На светој Литургији причестио се верни народ.

Свештеник  се беседом обратио присутнима честитајући заветну славу, а подсећајући на Усековање главе Светог Јована Крститеља поручио je да се тако прослављају вјерне слуге Христове што животе своје принесу Богу. Свештеник је поучио верне да наш живот има свој циљ, а циљ је спасење и живот вечни. Сходно томе потребно је непрестано да се припремамо  за живот вечни, што је и била мисија Светог Јована Крститеља у овоме свету.

Након тога освећен је и преломљен славски колач кога је ове године умесила госпођа Љубица Милкић из Зајечара, а за следећу годину за домаћина славе у Татрасници пријавила  се госпођица  Јелена Јордачијевић из Бора. Трпеза љубави је припремљена за све присутне, а највише се ангажовао господин Славољуб Лукић такође пореклом из овога села.

У наставку је изведен културно уметники програм у извођењу дјечије фолклорне групе КУД-а из Књажевца.

протојереј Перица Божуновић

Similar Posts