Ове године се навршило 10 година од кад је почела са радом секција из веронауке у Књажевачкој гимназији.

Православна омладина Књажевачке гимназије ИСТОЧНИК, како су сами ученици дали назив секцији, ове године је по 10. пут пресекла колач у славу Светог Николаја Српског кога су изабрали сами ученици за своју крсну славу пре 10 година.

Колачар у овој јубиларној години био је Ђорђе Стефановић, ученик II2 одељења Књажевачке гимназије а за наредну годину колач је преузела Сара Тасић ученица  I1 одељења. Колач је пререзао протојреј Синиша Ђорђевић у недељу 3. маја после Свете Литургије. Тропар Светом Николају Српском и славске тропаре су певали ученици са веронауке, чланови Музичког састава ИСТОЧНИК који такође постоји већ 10 година у оквиру секције.

Ове године смо, у сарадњи са Књажевачком гимназијом и ОШ Дубрава, по 7. пут расписали ликовни и литерарни конкурс на тему Свети Николај Српски, поводом крсне славе. Конкурс је објављен у часопису Српске Патријаршије „Светосавско Звонце” а радови су пристигли из читаве Србије, Републике Српске и Црне Горе. Резултати конкурса су објављени на сајту Епархије тимочке а свечана додела награда ће се одржати у великом холу Дома културе у Књажевцу 4. јуна од 19:30 часова.

Приликом свечане доделе награда биће уприличен концерт Музичког састава Источник „Србија изнад истока и запада” и биће згодна прилика да се подсетимо шта смо радили у протеклих 10 година и најавимо предстојеће активности у години јубилеја. Посебно се радујемо и наступу „Малог Источника”, како су себе назвали ученици ОШ Дубрава који су певали и на прошлогодишњој додели награда.

Позивамо све награђене ученике и професоре, све бивше и садшње чланове Источника, родитеље, професоре и све заинтересоване, да дођу 4. јуна у Дом културе у Књажевцу, где ће имати прилико да  погледају изложбу најуспешнијих ликовних радова и присуствују програму прославе.


Православна омладина Књажевачке гимназије ИСТОЧНИК 

Similar Posts