У петак 27. новембра  2015. године, ОШ “Јеремија Илић Јегор„ прославила је своју крсну славу – Светог Апостола Филипа.

Школа је почела да слави Светог Апостола Филипа од 27. новембра 2014. године, тачније од  дана њеног освећења. Да  радост буде већа нагласићемо да смо благослов за прослављање крсне славе добили од нашег Епископа  Господина  Г. Илариона, који је на дан освећења школе предложио да школа прославља Светог Апостола Филипа, што су директорка школе и остали чланови колектива прихватили. Лепо расположење могло се приметити код ученика школе,  који су у  радости припремили крсну славу.

Прослави  Светог апостола Филипа присуствовао је протојереј Игор Ивковић, координатор за верску наставу и јереј Славиша Видовић, вероучитељ у школи. Том приликом, протојереј Игор Ивковић се обратио деци и колективу у име Његовог Преосвештенства  Епископа тимочког Господина Г. Илариона и у његово име честитао крсну славу.

У  одржаној  беседи протојереј Игор Ивковић говорио је о значају апостола и на крају позвао децу да присуствују Литургијским сабрањима.  Ломљењу  славског колача, које је обављено у цркви Успења Пресвете Богородице у Рготини, присуствовала је директорка школе Ана Мицић  и остали  чланови колектива, као и  сви ученици.  Након резања  славског колача ученици су у просторији школе одржали приредбу коју су припремили са својим  наставницима.

Циљ представе је био поука да као што свако од нас има светитеља кога прославља као заштитника, исто  тако треба и наша школа и ученици да имају свога заштитника – Светог Апостола Филипа.

Јереј Славиша Видовић

Similar Posts