Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Г. Г. Илариона а у организацији епархијске Агенције за поклоничка путовања „Ходочашће“ реализовано је још једно поклоничко путовање на коме су поклоници из Зајечара, Бора, Књажевца и Бољевца посетили манастире Липар, Дивостин и Драчу и на којем су посету Крагујевцу су искористили да обиђу Саборну цркву и Богословију Св. Јована Златоустог.

На литургијском сабрању у Липару, на којем је саслуживао зајечарски свештеник и духовник овог поклоничког путовања Марко Радосављевић, велики број наших верника се причестио па се приступило послужењу које је припремило сестринство  овог манастира на челу са дивном игуманијом Тавитом. После послужења ходочасници су се упутили ка манастиру Дивостин да би после Дивостина посетили и манастир Драчу. Сестринства ових манастира упознала су вернике наше Епархије са монашким животом и историјом својих светиња.

Последња тачка овог путовања била је Крагујевац. После обиласка Саборне цркве поклоници су се упутили у крагујевачку богословију где је нашим епархиотима домаћин био професор Немања Старовлах. Лепо је било слушати поучно излагање нашег домаћина који је присутнима испричао историју и живот у установи у којој се образују генерације будућих свештеника.

Агенција се овом приликом захваљује сестринству Липара, Дивостина и Драче, професору Немањи Старовлаху и о. Марку Радосављевићу без којих ово поклоничко путовање не би могло да се рализује.

Дејан Д. Живковић

Similar Posts