На празник Обновљења храма светог великомученика Георгија, 16. новембра 2017. године, у Бору је прослављена слава општине. Свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени владика тимочки г. Иларион, уз саслужење свештеника овога храма.
Светој Литургији је присуствовао председник општине Бор г. Александар Миликић са сарадницима.

У својој беседи владика је пожелео срећну и благословену славу свим житељима Бора, рекавши да нас Господ подсећа да смо управо кроз светитеље и њихов живот призвани да будемо слични њима, у подвизима, храбрости и вери, чак и онда када нас попреко многи гледају, јер се наша вера управо пројављује када није благостање свуда око нас. Истакао је да долазак у цркву и живот у својој светој вери, оплемењује, надахњује и чини нас снажнијима при многим животним искушењима.

Након литургијског сабрања у општинској свечаној сали Преосвећени Епископ Иларион је са г. Александром Миликићем преломио славски колач, пожелевши слогу и јединство народа и власти у заједници са Господом и једни са другима, јер само тако можемо омогућити напредак у нашем друштву.

Председник општине Бор је истакао да ће убудуће, не гледајући на личне интересе, локалана самоуправа учинити све за бољитак грађана.

Поводом прославе славе и дана општине Бор, у Музичкој школи приређена је духовна академија Центра за културу општине Бор под називом Светлост спасења.

Similar Posts