DSC_0006У оквиру Фестивала хришћанске културе, у Зајечару је 10. маја, организовано предавање на тему „Православна култура данас“ које је одржао ђакон Ненад Илић, редитељ, сценариста, предавач, драматург. Ова тема и предавач привукли су велики број посетилаца у сали позоришта „Зоран Радмиловић“. Уваженог госта поздравио је Преосвећени владика тимочки г. Иларион.

У свом предавању ђакон Ненад је истако потребу обнове духовности и морала, у друштву пуном проблема, где човек тешко проналази себе у мноштву пролазних безвредних идола који су му понуђени. Какав је то свет у коме живимо и шта Православна Црква може да уради данас за човека? Како да помогне у време потрошачког друштва у коме се људи све више отуђују једни од других? – само су нека од питања на које су у току овог предавања потражени одговори.

Ђакон Ненад је говорио и о негативном утицају медија, као и проблемима који притискају становнике савремено уређених држава, која се често испољвају кроз незадовољство, самоубиства и сл. упркос социјалој и економској сигурности. Проблеми ове врсте настају услед недостатака духовности и црквене заједнице, која постоји само у Православној Цркви – рекао је ђакон Ненад Илић.

На ову широку, свеобухватну и важну тему било је доста коментара и питања присутних.

Православна култура данас     
Similar Posts