У суботу 10. маја 2014. године са благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Господина Јустина, испред храма Св. Георгија у Кладову, ученици веронауке СШ „Свети Сава“ и Техничке школе, кренули су на једнодневно поклоничко путовање у организацији вероучитељице Николине Србуловић. Заједно са свештеницима Мирољубом Павловићем и Радојем Мијовићем, прво су посетили манастир Вратну, који се налази у близини истоименог села недалеко од Неготина. После упознавања ове светиње, упутили су се у обилазак вратњанских капија, а затим продужили до манастира Буково, где су ученици више сазнали о историјату овог манастира који је посвећен Св. Николи.
Путовање је настављено посетом манастиру Лешје, у коме су се могле видети две цркве, једна је посвећена Покрову Пресвете Богородице, а друга Св. Јовану Богослову. Највећи утисак оставио је обилазак наше велике светиње манастира Раванице, задужбине Светог Кнеза Лазара, где су се сви поклонили моштима светитеља и радосно слушали о житију Св. Кнеза Лазара и настанку манастира.
У касним попдневним сатима поклоничка група обишла је храм Светих апостола Петра и Павла у Јагодини. Овим путовањем ученици веронауке стекли су нова сазнања о нашим светим црквама и манастирима.

Вероучитељица Николина Србуловић

Similar Posts