2014511085054У Недељу Раслабљеног, 11. маја 2014. године у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, Његово Преосвештенство Епископ тимочки Г. Јустин служио је Св. Архијерејску Литургију уз саслужење зајечарског свештенства и свештеномонаштва Тимочке епархије. У току Св. Литургије владика Јустин је тројицу зајечарских пароха, протонамеснике Вању Ковачевића, Стевана Станојевића и Томислава Станковића узвео у чин протојереја.

По прочитаном Јеванђељу, владика Јустин је у беседи подсетио да је Бог истински давалац здравља човеку по јеванђелскикм речима „Иштите најпре Царство Божје и правду Његову, и ово ће вам се све додати“. (Мт 6, 33)   Такође, владика је говорио о значају свештеничке службе, труду и парохијском раду сваког свештенослужитеља и неопходности истинског покајања кроз сузе неутешне као путу спасења.

Данашње литургијско сабрање увеличано је присуством бројног верног народа и причешћем деце као и појањем Источно-византијског хора „Свети Никодим Тисмански“ из Зајечара.

Инфо служба

Similar Posts