У уторак, 12. августа 2008. године у Основној школи „Љуба Нешић“ у Зајечару одржан је епархијски семинар за вероучитеље. Састанку је присуствовало 46 од 54 епархијских вероучитеља, а из Школске управе у Зајечару присуствовала је г-ђа Јасна Васић, просветни саветник за веронауку

У првом делу семинара, поднет је извештај о остваривању верске наставе у Тимочкој епархији, раду Канцеларије за веронауку, активностима вероучитеља и изведеним излетима у школској 2007/08. години. Након тога напоменуте су битне чињенице за остваривање верске наставе у новој школској 2008/09. години.

У другом, стручном делу семинара епархијски координатор одржао је предавање на тему „Личност“, ради лакше обраде методских јединица за нови 8. разред основне школе. Г-ђа Јасна Васић одржала је своје предавање на тему „Реализација наставе у комбинованим одељењима“. Епархијски координатор је одржао још једно предавање: „Коришћење постера у учионици веронауке“, након чега су додељена по 2 постера (Библија 1. и 2. део) за сваког вероучитеља, као и Ваша решења о именовању вероучитеља за државне основне и средње школе на подручју Тимочке епархије.

                                                    stari_zavetnovi_zavet

Тестирањем је извршена провера знања осам вероучитеља из основа православног катихизиса:

Име и презиме катихете

Место

Резултат теста

Оцена

1. Ђурић Слађана

Бор

227

Задовољава

2. Данијела Николић

Неготин

218

Задовољава

3. Владан Маринковић

Сокобања

365

Истиче се 4-

4. Зоран Митић

Књажевац

231

Задовољава

5. Соња Илијић

Књажевац

424

Истиче се 4+

6. О. Влада

Минићево

356

Истиче се 4-

7. О. Слађан Трајковић

Грљан

427

Истиче се 4+

8. О. Самиуло Шергић

Вел. Врбица

334

Добар 3+

Протојереј Игор Ивковић

Similar Posts