На дан Св. великомученика Прокопија, 21. јула 2016. године, благословом Преосвећеног Епископа тимочког Господина Илариона, у Бољевцу је дочекана копија чудотворне иконе Богородице Тројеручице.

Свечаном литијском поворком од центра града, свештеници архијерејског намесништва бољевачког и верни народ, унели су чудотворну икону Пресвете Богородице и кивот са моштима 12 светитеља у храм Св. пророка Илије.

Верни народ је у великом броју присуствовао вечерњем богослужењу и Акатисту који је служен у славу и част Пресвете Богородице. Након Акатиста Богородици, верници су се поклонили и целивали чудотворну икону, а затим су свештеници миросали вернике.

Сутрадан, 22. јула, служена је Света Литургија на којој су са о. Богданом Томићем из Кладова служили свештеници бољевачког архијерејског намесништва. Након Литургије, верни народ је долазио да се поклони и целива ову чудотворну икону. У вечерњим часовима после Акатиста, икона Пресвете Богородице Тројеручице је литијском поворком испраћена за Сокобању.

РАДУЈ СЕ, ПОМОЋНИЦЕ НАША, КОЈА НАМ ПОМАЖЕШ ИКОНОМ СВОЈОМ ТРОЈЕРУЧИЦОМ!“

протојереј Дејан Миливојевић