predstava01 По благослову Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Јустина позоришна група ИСТОЧНИК, коју чине чланови секције из веронауке књажевачке Гимназије, са представом ,,Срећан ти 18. рођендан, мама“ гостовала је у Православној Епархији бачкој (Оџаци, Футог и Бачка Паланка) од 25. до 27. фебруара 2009. године.

Иницијатива за ово гостовање и извођење представе потекла је од вероучитеља Стевана Јурића из Бачке Паланке, који је прочитавши текст у часопису ,,Православље“ ступио са нама у контакт. Успоставивши сарадњу са свештеницима и вероучитељима у суседним општинама, Оџаци и Футог, он је организовао наш долазак и смештај. Деца су боравила код својих вршњака из Бачке Паланке који такође похађају часове веронауке.

predstava02Како је ова представа урађена са циљем да промовише: светињу људског живота, лепоту детета у пренаталном периоду, вредности породице, брака и родитељства на један прихвтљив начин и разумљив великом броју људи, сматрамо да је представа успела и оправдала очекивања оних који су нас позвали и угостили. Чак је, по њиховим речима, и превазишла њихова очекивања у погледу озбиљности приступа, с обзиром да се ради о средњошколцима. Било је само позитивних реакција после представе и од стране учаника, и родитеља, и свештаника. Речено је да ће у извештају Његовом Преосвештенству Епископу бачком Г. Иринеју препоручити представу да се одигра и у другим местима Епархије, и најавио сигурно следеће гостовање у Новом Саду.

Катихета Саша Илијић

Similar Posts