DSC_0862 - CopywsПоводом прославе Светог Николаја Српског, крсне славе секције из веронауке Православне омладине Књажевачке гимназије Источник, одржан је концерт 08. маја 2014. године са тематиком „Слобода изнад истока и запада“ и отворена изложба одабраних радова у холу Дома културе.
На концерту су наступили:
– „ Музички састав Источник“, састављен од ученика верске наставе из Књажевачке гимназије,
– „Мали Источник“, кога чине ученици ОШ „Дубрава“, под руководством Нелице Радивојевић, наставнице музичког васпитања и
– Небојша Мастиловић, теолог и музичар, специјални гост из Београда који је овом приликом промовисао и свој нови албум „Сјајне српске звезде“
Небојша Мастиловић је наступао са песмама које су снимљене на албумима групе „Пирг“ заједно са оцем Арсенијем Арсенијевићем, а у другом делу је наступио са новим ауторским песмама са новог албума „Сјајне српске звезде“.
„Мали Источник“ је извео нову композицију која је приспела на конкурс, а чији је аутор Оливера Цветић, уметнички руководилац дечјег хора при храму Свете Тројице у Трстенику, а на текст Јована Јовановића Змаја „Васкрс звони на јутрење“.
Музички састав Источник је извео: Тропар Светом Николају Српском, Ово је Србија, Ајде Јано кућу да не дамо, Крај Твојих ногу и Жали Заре.
Продукцијска кућа „Чувари“ из Београда је присутнима, у холу испред сале понудила своја издања, од којих су највећу пажњу привукли: ЦД „Сјајне српске звезде“ и тренутно најпродаванија књига са православном тематиком „Несвети а свети“.
У току програма прочитани су сви награђени литерарни радови и уручене су награде ученицима победницима на конкурсу Друштва за српску духовну и биолошку обнову Источник из Књажевца, који је реализован у сарадњи са Књажевачком гимназијом, ОШ „Дубрава“ и Домом културе у Књажевцу. Награде су спонзорисали:
– Издавачка радња „Књига знамење“ из Пирота
– Издавачка кућа за националну културу „Катена Мунди“ из Београда,
– Продукцијска кућа „Чувари“ из Београда,
– Издавачка кућа Нота из Књажевца и
– песник Драган Драгићевић из Књажевца.
Захвалницве Источника су уручене:
– Ученицама IV разреда Књажевачке гимназије, Јовани Кинђер и Кристини Игњатовић, за вишегодишње ширење речи Божје кроз песму у Музичком саставу Источник.
– Војиславу Аранђеловићу, професору књижевности и Славиши Мирковићу професору ликовног васпитања, који су ове године отишли у пензију, за вишегодишње учешће у комисији за доделу награда на конкурсу Источника и
– Небојши Мастиловићу за сарадњу на васпитању младих и ширењу Истине кроз песму.
Сви награђени учесници и гости задржали су се у дружењу и после завршетка званичног дела програма.

Погледајте фотографије и видео прилоге.

Вероучитељ Саша Илијић

Similar Posts