Четврти по реду Ђурђевдански дани почели су у понедељак, 4. маја 2015. г. отварањем целодневне изложбене поставке у порти храма светог Георгија Победоносца у Кладову. Обележавању ове манифестације присуствовали су представници Општине Кладово, свештеници Епархије тимочке и бројни верници и посетиоци. Изложене су фотографије аутора Бранислава Шевченка и слике Николе Скрлатовића, као и радови у дрворезу уметника Милоша Петрића.

У богатом културно-уметничком  програму првог дана, у вечерњим сатима одржано је, у кладовском Дому Културе, предавање на тему ,,Патријарх Павле, савременик нашег доба“, а предавач је био г. Јован Јањић, главни и одговорни уредник издавачке делатности Удружења књижевника Србије и бившег одговорног уредника НИН-а из Београда. Своје место у припреми за обележавање празника светог Георгија, добили су и најмлађи отварањем изложбе ликовних радова ученика веронауке на тему “Св. Георгије и кладовска цркв” и радова Удружења “Креатива“ у 20 часова у фоајеу Дома Културе.

Ђурђевдански дани у Кладову трајаће три дана, а предвиђен је и низ музичко-рецитаторских наступа, којима ће и ове године Црквена Општина Кладово и локална самоуправа дочекати и прославити светог великомученика и победоносца Георгија као своју храмовну славу.

Similar Posts