Коло српских сестара из Неготина прославило је, 14. октобра, празник Покрова Пресвете Богородице као своју славу у Саборном храму Св. Тројице, под чијим покровитељством Коло ради у прекидима више од једног века.

Уз молитве Пречистој Богомајци да им и у будуће буде помоћница у искреном настојању да својим радом и ангажовањем помогну свима којима је у овим тешким временима помоћ потребна, чланице овог добротворног удружења присуствовале су светој Литургији, а након резања славског колача прослава је настављена у просторијама ЦО Неготин. Председница Кола, г-ђа Александра Петровић, упутила је поруку захвалности новом Епископу тимочком г. Илариону на подршци коју наставља да пружа овој хуманитарној организацији.

Уприсуству свештеника, заменице председника општине Неготин г-ђе Недаице Васић са сарадницима, званица и пријатеља Кола, г-ђа Александра је навела као највећи успех у овој години, завршетак првог дела радова на санацији Дома Кола. Средства за реновирање зграде Кола, у којој је планирано проширење активности, обезбеђена су донацијом г-ђе Гордане Поповић из Беча, велике добротворке Кола српских сестара.

Већ традиционално на данашњи дан уручени су поклон пакети за 12 мајки које су у претходној години родиле треће, четврто и свако наредно дете. За све званице и вернике који су поделили радост данашњег празника са сестрама Кола, припремљено је послужење, које су као и увек спремиле чланице овог удружења.

 

*Фотографије: negotin.rs

 

Similar Posts