Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у суботу 19. новембра 2022. године, у храму Свете Тројице у селу Кривељ код Бора. Епископу су саслуживали протојереји Саша Степановић, Радоје Мијовић и Самоило Шергић, протонамесник Милорад Филиповић, архиђакон Илија и ђакон Душан Стојменовић. Литургијском сабрању су присуствовали и представници градске власти и локалне самоуправе.

У архипастирској беседи, владика је пружио подршку мештанима села Кривељ ком предстоји премештање на друго место услед ширења рудника. Треба да схватимо да оно највредније што имамо од наших предака нису земља, кућа и окућница, већ вера православна и поштење хришћанско. То је оно што најпре треба да чувамо, саветовао је Епископ житеље села.

Владика је, такође, претпоставио да ће се неки људи побунити против најављеног премештања храма и села али да није сигуран да ли је то исправно. Ако је ово по допуштењу Божјем онда је важније да прихватимо оно што се дешава мирно и да праву ствар гледамо да остваримо у својим срцима, а то је да у својим душама изграђујемо храмове Господње у којима ће обитавати благодат Духа Светога и да где год се нађемо будемо место почивања благодати Божје, закључио је Епископ тимочки.

ГАЛЕРИЈА:

Similar Posts