Његово Преосвештенство Епископ тимочки Г. Иларион је, у недељу 24. новембра 2019. године, када наша Света црква прославља Светога краља Стефана Дечанског, служио Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Георгија у Бору. Његовом Преосвештенству саслуживало је братство нашега храма на челу са старешином, протонамесником Радојем Мијовићем, почасни гост из Кладова свештеник Дејан Пајић, и архићакон Илија (Јовановић).

На самом почетку Архијерејске Литургије владика је освештао потпуно обновљен и рестауриран фрескопис у самоме храму.

На крају Литургије Епископ Г. Иларион уручио је архипастирске похвалнице заслужним верницима и предузетницима који су својим великим и несебичним донацијама помогли обнову, како фрескописа, тако и читавог мобилијара у храму.

Бираним речима старешина храма, протонамесник Радоје Мијовић, обратио се окупљеним верницима подсећајући да се у Светој литургији обједињују и испуњавају све наше молитве и сви наши трудови, захваливши се, још једном, свим добрим људима који су учествовали у обнови нашега храма. На крају своје беседе о. Радоје је, испред свештенства и црквеног одбора ЦО Бор, уручио нашем владики поклон Панагију (Свесвета).

Преосвећени владика је исказао искрену благодарност за овај дар од срца који је праћен бираним речима, рекавши да је за Њега посебна радост у срцу због велике обнове живописа. Подсетивши да све оно што се видљиво унапреди јесте заправо последица невидљивог, духовног, напретка читаве заједнице.